Politici si udělali z českého národa fackovacího panáka

V posledních několika desítkách hodin schválila sněmovna nesmírně závažné zákony, o kterých by mělo rozhodovat referendum, které se dotknou se každého, a nejméně jeden z nich bude mít dopad na celé generace. Učinila tak proti vůli většiny národa, často proti vůli prezidenta, řekl bych, že ze zlomyslnosti. Podívejme se na titulky z dnešních (7. listopadu) novin:

Sněmovna stvrdila možnost brát za neplacení alimentů řidičáky. Toto sice není zákon vysoké závažnosti, šlo spíše o zahřívací kolečko, uvádím to jako příklad, kdy sněmovna přehlasovala veto prezidenta.

Daně příští rok vzrostou. Nečasova vláda prosadila svou a přežila Od ledna dojde ke zvýšení DPH na 15 a 21 % a živnostníci, kteří uplatňují výdajové paušály, přijdou o možnost uplatňovat slevy na dani na děti i na partnera. V době hospodářské deprese, uměle vyvolané dlouhou šňůrou špatných rozhodnutí politiků spolu s bezprecedentním rabováním národního majetku a jeho prodeje do ciziny, kdy pokladna je nejen prázdná, ale ještě i zadlužená, a už není odkud krást, se politikové rozhodnou zvýšit příjmy do státní pokladny zvýšením daní. Tedy tím nejhorším, co nikdy v minulosti nefungovalo, protože vyšší DPH utlumí nakupování – motor ekonomiky. Je to bezcitné a hloupé rozhodnutí.

Penzijní reforma může začít. Koalice přehlasovala Klausovo veto Jelikož – jak jsem uvedl v předchozím odstavci – už není odkud brát (=krást), politikové potřebují zadlužit i budoucnost a ukrást úspory. To se děje několika formami, okrást lidi o penze je další logický krok.

Vláda protlačila církevní restituce. Zbývá už jen rozhodnutí Klause Třešnička na dortu, poslední hřebík do rakve národa. Politikové rozhodli proti vůli 80 % národa. Z prázdné a na mnoho generací zadlužené pokladny odevzdají flaňdákům státní majetek – podle novin za 75 miliard korun a dalších 59 miliard jako náhradu. Kolik to bude skutečně, nikdo neví, protože – ačkoliv jakási mapa jejich údajného majetku existuje – jednak se určitě bude ještě česat, jednak nikdo přece nemůže znát skutečnou cenu realit, dokud se neprodá. Myslím, že kdyby měl Jan Hus hrob, točil by se v něm. Neuvěřitelně bezohledné rozhodnutí, ze kterého vykukuje jako sláma z bot chuť na další loupeže. Schéma bude jednoduché. Dáme státní majetek církví, církev to nebude stačit nebo chtít obhospodařovat a tak to za pár roků prodá za „rozumnou cenu“ – komu asi? Zkrátka po nás potopa, hlavně ať máme my. A kardinál Duka se samou radostí určitě dnes opil mešním vínem.

Těžko říct, zda je horší ztráta majetku nebo to, že zákon pravděpodobně porušuje Benešovy dekrety, neboť vrací majetek zabavený před rokem 1948, a otevírá tak Pandořinu skříňku, kdy další a další subjekty budou žádat další a další majetek.

Neuvěřitelný je ovšem způsob, jakým se vládě podařilo církevní restituce protlačit. Zasedalo se v noci! A nebylo to poprvé! I první hlasování o církevních restitucích v červenci probíhalo v noci. (Čirou náhodou smutně proslulý Patriot Act přijatý americkým Kongresem po 11. září a oklešťující občanské svobody, byl rovněž přijat na nočním zasedání, myslím kolem 4. hodiny ranní, kdy kongresmani už ani neviděli na písmenka. Náhoda? Hm…)

V jednu po půlnoci, po třech hodinách hašteření mezi příznivci a odpůrci restitucí, zavelel Lubomír Zaorálek z ČSSD k „protestnímu vyklízení sálu“, načež všichni poslanci ČSSD jako jeden muž odešli. Komunisté je následovali. Zatímco pokuřovali na chodbách, poslanci ODS, TOP09 a nezařazeni, kteří v sále zůstali, využili „trucování“ odpůrců a zákon přijali. Pro přijetí hlasovalo 102 kolaborantů, proti 1 (slovy jeden) – Radim Fiala z ODS. Podívejte se na ten masakr, je to naprosto neuvěřitelné: http://www.psp.cz/sqw/hlasy.sqw?g=56804.

Copak ČSSďáci, komouši a veverky NEVĚDĚLI, že odejitím ze sálu, kde se hlasuje, vlastně hlasování umožní?! Copak neznají pravidla? Čeho svým odchodem chtěli doopravdy dosáhnout? Co je to za trik, co na nás použili? Je to ono Pilátovo „myji si ruce“? Myslí si, že se vyvléknou z odpovědnosti?

Já vím, že měli málo hlasů, že by je stejně přehlasovali. Ale měli tam zůstat a jasně se vyjádřit, jasně říct NE. Takhle totiž se jim daří hrát na obě strany. Národu řeknou, my jsme byli proti, flanďákům řeknou (až si budou za hubičku kupovat jejich majetek), my jsme proti vám přeci nehlasovali. My jsme tam vůbec nebyli. Zkrátka politikaření.

ODS pomohl při hlasování i hlas Romána Pekárka, odsouzeného na šest let za požadování úplatku. Pekárek se odvolal, takže rozsudek není pravomocný, další pokračování bude záležet na tom, zda ho Sněmovna vydá. Pekárek je totiž od středy chráněn poslaneckou imunitou. Jaký výsměch… Naproti tomu ve vazbě sedící poslanec David Rath, dosud neodsouzen, hlasovat nemohl. Jaký výsměch…

Bude teď velmi zajímavé sledovat, jak se zachová prezident Klaus. Víte, že jsem Klause doposud bránil. Uvidíme, zda jsem se v něm spletl. Jeho názor na restituce není úplně jasný, zdá se, že v podstatě není proti. Jediné, co mu vadí, je možnost prolomení Benešových dekretů. Nečas prý dal Klausovi čestné pionýrské, že dekrety prolomeny nebudou. No, když to slíbil Nečas…

Tak, pane prezidente, Hic Rhodus, hic salta. Je čas se projevit. Byl bych rád, kdybych vám mohl i nadále věřit.

Schválně jsem si dnes četl v Ústavě České republiky. Je tam hromada balastu a keců, ale to podstatné tam není. Samozřejmě – věděl jsem to už dávno, jen jsem si to chtěl znovu ověřit. Opravdu tam není ani slovo o možnosti odvolat politika. Vláda přestane existovat jedině tak, že se k tomu sama rozhodne. Jinými slovy – oni už v roce 1993, kdy byla Ústava přijata, věděli, co dělají. To není opomenutí. To je promyšlený záměr. Nestudoval jsem ústavy jiných států tzv. západních demokracií, ale tuším, že to nebude ani v těch dalších. Jinak by Evropa a Amerika nedopadly tak, jak dopadly.

Připomínám, že v článku 23 Listiny práv a svobod člověka, která je nedílnou součástí Ústavy ČR, se praví:
Občané mají právo postavit se na odpor proti každému, kdo by odstraňoval demokratický řád lidských práv a základních svobod, založený Listinou, jestliže činnost ústavních orgánů a účinné použití zákonných prostředků jsou znemožněny.

Češi a Moravané, domnívám se, že čas dozrál.

autor: Vladimír Stwora

Zdroj: Politici si udělali z českého národa fackovacího panáka.

Napsat komentář